De Røde Huer

på Goodreads

Synopsis:

 

Hvor længe kan man egentlig skjule et menneskes sande identitet?

 

Sorgen har ramt Ulfeldt Gods. Greven og grevindens eneste datter, Julia, er død. I desperation beslutter greven sig for at begrave spædbarnet under det store egetræ i haven. Samme nat dukker en kvinde frem fra mørket og overrækker ham et andet barn, en lyshåret pige med klare blå øjne. I sin sorg tror grevinden, at den lille pige er hendes afdøde datter genopstået fra de døde, og greven beslutter derfor i ledtog med sin kammertjener, Alfred, at holde pigens sande identitet hemmelig.

 

Årene går, og sandheden om den lille pige lader til at være glemt for stedse, indtil en dag ved byens marked hvor en udviklingshæmmet rakker kalder hende ved et andet navn, og fortidens fortielser begynder langsomt at træde frem i lyset...

 

De Røde Huer er en historie i klassisk stil om ung forelskelse, familie og ikke mindst sandhed og konsekvenserne af et liv i bedrag.

 

For hvad er prisen for at holde på en sådan hemmelighed?


Format: Paperback

Sider: 364

Udgivelsesdato: 7. april 2022

Forlag: Books On Demand

ISBN13: 9788743084914

Fås også som e-bog

Paperback:

E-bog:


Hvad andre har skrevet:

ByensNyt.dk

En drøm fører for de flestes vedkommende ikke til det helt store, men for Duprée Bigum fra Hadsten, udviklede det sig til hans debutroman der nu er på gaden, og på mandag præsenteres på Hadsten Bibliotek.

 [...]

”Idéen til bogen kom faktisk en morgen, hvor jeg var i stadiet mellem at være vågen og stadig sove, og her så jeg en kvinde der vandrer over en hede i tågen, et mærkeligt billede, og da jeg så vågnede helt, begyndte jeg at tænke videre over det, og det udviklede sig så til bogens indledning. Herfra fortsatte skriveriet, og så har jeg gennem mange haft Klokkeren fra Notre Dame som stor inspiration, og har prøvet at drage noget af den genre ind i bogen, bare i danske omgivelser. Den stil bliver der ikke lavet meget af i dag, og det synes jeg er ærgerligt, så nu har jeg givet min input til det”, fortæller Duprée Bigum smilende til ByensNyt.

[...] 

”Jeg blev egentlig færdig med bogen tilbage i 2016, men af flere forskellige årsager, så er det først nu at den er blevet trykt. Jeg blev dog enig med mig selv i, at bogen simpelthen var for god til ikke at blive udgivet, og derfor gik jeg i gang med at sende bogen til forskellige forlag. Bogen rammer nok ikke helt ind i tidens trend, da den er ret klassisk og sproget er på mange måder nok lidt gammeldags, så derfor endte det med, at det blev gennem Books on Demand at bogen udkom.

 

Jonas Hooge, 10. maj 2022

Hyggegeek.com

“De Røde Huer” – skrevet af en ung mand med en gammel sjæl. 

 

Historien er klassisk og stemningen er en blanding af Morten Korch og eventyr.

[...]

Historien tager fart og kampen mellem de rige/fattige og de gode/onde folder sig ud i fuldt flor, og historien tager mange vilde drejninger.

 

“De Røde Huer” er en spændende og romantisk fortælling, som er meget klassisk i sin stil. Jeg kan godt lide, at Bigum spinder masser af historier om landet Halfdanien for at indramme historien og gøre den troværdig. Jeg er også vild med hans forkærlighed for rakkerne og det gode menneske.

[...]

Der er tale om Bigums debutroman, og jeg synes virkelig, det er en lovende start. Jeg kan varmt anbefale bogen til dig, der er vild med eventyr og historier fra gamle dage. Bogen er let at læse, og den kan anbefales til både yngre og ældre læsere.

 

hyggegeek, 12. juli 2022

Udpluk fra Instagram:

"Jeg må sige, at dette er en yderst vellykket debutroman, som på alle måder har overrasket mig positivt. Den er skrevet i et let og levende sprog, som gør, at den er læst på ganske kort tid, og selve fortællingen er både hyggelig, klassisk og spændende. Under overfladen gemmer sig en del humor, som kommer til udtryk i dialoger, persongalleri og miljøbeskrivelser. Der er en tydelig opdeling af det gode og onde, samt mange modsætningsforhold, som giver fortællingen sit særlige eventyrpræg.

Det er en rigtig hyggelig historie, som kan læses af de fleste, hvilket er meget befriende, når man som jeg læser en del "tungere litteratur". At den er skrevet i klassisk stil, gør den måske en smule forudsigelig i sin handling, men det synes jeg ikke gør noget. Bogens fortællerstemme er til gengæld højest overraskende hos kammertjeneren Alfred, som bogen igennem kæmper en kamp med sin egen samvittighed. Derfor holder man også vejret lidt til sidst, for Alfreds rolle overrasker faktisk.

Alt i alt en rigtig fin bog, som jeg er meget underholdt af."

litteraturhjørnet, 23. maj 2022


"Bogen er skrevet i en lidt gammeldags stil. Den minder mig lidt om et klassisk eventyr eller en gammel folkefortælling. Både i forhold til selve handlingen, men også forfatterens ordvalg. 

[...]

Det er en hyggelig bog, som er utrolig letlæselig og nem at følge. Det er ikke en actionpacked bog, og handlingen minder mere om bøger fra 1800-tallet end hvad vi kender fra i dag. Den har lidt de klassiske temaer fra romantikken, med overklasse familier, familie hemmeligheder, ung forbudt kærlighed og naturbeskrivelser."

boghygge, 25. maj 2022